Hírek

Kedves Látogatóink!

A kiállítás közel sem teljes. Nem is ez volt a cél. Csupán gondolatébresztőnek szántuk, hogy vegyük észre, mennyi érték vesz körül bennünket és ez mind itt található városunkban. Hogy aki végignézi a kiállított fotókat, alkotásokat, a közösségek tevékenységét, elolvassa a hozzá tartozó leírásokat, az ráébredjen: jé, hát ilyet én is tudok, nekem is van ilyen, én is tudok ilyenről! Mert értékekben gazdag a mi városunk, csak fel kell kutatni, össze kell gyűjteni ezeket az értékeket.

Gondolhatja most valaki, ez a gazdagság nem viszi a boldog partra a települést. Való igaz, de ezek az értékek akár pénzre is beválthatók, ha okosan használjuk, illetve az értékeinket a település, az itt élő emberek hasznára fordítjuk.

Jelenthetnek ezek az értékek akár munkahelyeket is, profitálhat belőlük a turizmus, a vendéglátás. Figyelmeztethetnek bennünket ezek az értékek arra is, hogy miket kell óvnunk, mire kell nagyobb figyelmet fordítanunk. Ha tudjuk mink van, miben vagyunk gazdagok, arra már építhetünk, arra már tervezhetünk, azzal már számolhatunk.

Ezért hoztuk létre a települési értéktárat.

Az értékgyűjtés nem egyszeri feladat, ez folyamatos tevékenység, hiszen értékek mindig születnek, vagy előkerülhetnek a régmúltból ill a közelmúltból is.

Mint ahogy a logónk is sejteti a nyitott körrel, városunk értéktára is nyitva van és nem is fog bezárulni soha, mert mindig születnek új és új értékek hogy gazdagítsák Dévaványa értéktárát.

A kiállítás a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája és Dévaványa Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.

 ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

2016. január 22-én a Települési Értéktár Bizottság szervezésében,

a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája támogatásával megnyílt a

Dévaványa értékei című kiállítás.

 Megtekinthető január 22-től február 29-ig.

 Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, ismerje meg városunk „kincseit”!

Fotógaléria a kiállításról:

A fotókat Ambruzs-Szabó József készítette.

A kiállítás bemutató videója megtekinthető:

Ertektar meghivo webre